Megvédik a közpénzt a visszaélésszerűen kiránduló kisiskolásoktól, Szilvásváradot meg a nem szép látványt nyújtó fogyatékkal élőktől. Minket képviselnek. Nem ég az arcunk?

Az iskolák a kedvezményt nem kifejezetten múzeumlátogatások céljából használták fel, hanem egyéb szórakoztató programokra való utazásokat bonyolítottak le vele, vagy a nyári kirándulás helyszínére történő utazás költségét csökkentették oly módon, hogy „útba ejtettek” egy országos múzeumot is – ezzel indokolta Németh Lászlóné fejlesztési miniszter, hogy elvették az iskolai csoportok szünidei utazási kedvezményét.

A nádbútor-kereskedő szerint az állam testén piócaként élősködő kisiskolások az elmúlt évben már félmilliárdos bevételkiesést okoztak a nemzeti vasúttársaságnak. A vállalat számos alkalommal tapasztalta, hogy a rendszer visszaélésekre is lehetőséget ad. Én eddig azt hittem, hogy a MÁV elviszi a gyerekeket ából bébe a megfelelő igazolás ellenében és ezzel le van tudva a dolga. Érdekelne, honnan tudják, hogy merre jártak még a gyerekek. Úristen, a múzeum után még meg merték nézni a cápát a Tropicariumban! Fagyizni mentek az állam pénzén! Közpénzherdálás!

Most kaptatok az államtól gyönyörű Nemzeti Hitvallást és Alaptörvényt, nézegessétek azt! Abból épültök, attól lesztek többek, jobbak, szebbek. A semmirevaló osztálykiránduláson meg megspórolunk félmilliárdot. Ha még hozzácsapjuk a Pető Intézet támogatását, abból már kijön egy szép tájékoztató levél a Miniszterelnök Úrtól. Megírhatná benne, hogy a kisiskolások és a fogyatékkal élő gyerekek felelős áldozatvállalásával sikerült megtakarítanunk egymilliárdot. A sikert majd ünnepeljük meg egy gyönyörű országos körkapcsolással a közmédiában.

Advertisement

Mert az embereknek szép dolgokra van szükségük, nem utcán kézenfogva sétáló fogyatékosokra. Szilvásvárad képviselőtestülete egyhangúlag el is döntötte, hogy semmiképp nem szeretné őket látni a település utcáin, mert zavarja az esztétikai érzéküket. Az országgyűlésben és a helyi képviselőtestületekben ülő gumicsizmából kivakart téeszelnökök, az élsportolói múltért kapott ajándék jogászdiplomával tisztségeket halmozó alkoholbetegek, az MSZMP tagságot mélykereszténységre váltók, a kalácsképű asszonyverők és szexista bunkók, valamint a középszerű elhízott focisták azt is eldöntik nekünk, mi a szép. Köszönjük.

Szerintem inkább nézegessenek a kisiskolások cápát, abba is több emberi vonás szorult, mint nemzetünk „nagyjaiba”.